What happened to mijn taal?

Nog een happy new year allemaal! Ik hoop that iedereen genoten heeft van de feestdagen! For the studenten: ik heb de goden gevraagd jullie te steunen! There are zoveel, ik neem aan dat eentje wel zal meewerken! Een lange kerstdag! Never was Kerst zo'n lange dag! At 4 uur 's ochtends stonden we op om ons klaar te maken voor de Kerst mis, die om 5 uur begon, pfff! Die sari's die we gekocht hadden waren natuurlijk bedoelt for this dag, but zo'n ding zelf aantrekken is niet echt simple. De buurvrouw had al aangeboden om ons een handje te helpen so na veel gesleur en getrek aan de 6 meter lange doek zat hij uiteindelijk op z'n plaats. All Indiërs kijken zo blij if je hun kleding draagt, so heel de dag kregen we complimentjes en goedkeurende blikken. Een Indiër is snel blij gemaakt :) In de mis waren er nog 10 andere blanken, amerikanen. One of them ging ook preken in het Engels en pastor James vertaalde that. De jongen vond het fantastisch om in een halfopen kerk in India de mis te leiden (één kant van de kerk heeft geen muur). "God is great" zei hij. De pastor vertaalde het: "in India, there are no walls and no windows, God is great". Hmmm misschien niet helemaal zoals hij het bedoelde.. Toch maar uitkijken met die tolken :). After het dopen van 3 mensen in the sea en een hindoefeestje, begon de children home party! Eerst een gebed natuurlijk, but daarna was er een heerlijke maaltijd! De kinderen genoten! The room werd gevuld met kerstmuziek en we dansten de hele tijd maffe dansjes, er werd trampoline gesprongen (ja, er is een trampoline..) er werden grapjes gemaakt... Er werd gefeest! Eigenlijk hadden we nog een taart geregeld en een spel georganiseerd, but de tijd vloog zo snel voorbij, that we dat maar bewaarden voor de volgende dag.u Een weekje vrij = een weekje bus,slaaptekort,regen,storm,maf nieuwjaar Bus For nieuwjaar namen we een weekje vrij om naar pondicherry te gaan. Lawrence (someone die werkt in de children home) zei dat hij daar vlakbij woonde en that we dus wel even langs konden komen. "Neem de bus naar Karaikal." In de bus vroegen wij de buschauffeur hoe lang het was naar Karaikal. 4,5 uur... WHAT?! Hij woonde toch vlakbij? Indiërs hebben toch andere ideeën wat de tijd betreft! Slaaptekort Het was wel de moeite waard. We enjoyed het heerlijke eten van zijn schoonzus, hebben een paar mooi tempels bekeken en we zagen de uitgestrekte rijstvelden, heel veel groen, meer dan we tot nu toe gezien hadden. Er bestaan ook rustige plaatsjes in India :). En we sliepen dus een nachtje bij zijn familie in the house. Onze kamer zag er keurig uit, but elk spoor van een bed ontbrak. Later op de dag werden er twee rieten matjes uitgerold op de betegelde vloer. Tja, that was dus duidelijk.. We zouden op de vloer slapen, like de meeste Indiërs.. Oh nee, dat ligt niet echt zacht. Na een tijdje draaien won mijn vermoeidheid het toch van de hardheid, but Eefje had meer moeite met deze nieuwe manier van slapen :P. Storm en regen Op het nieuws werd gemeld: er komt een cycloon to pondicherry! Wij vermoedden that de Indiërs een klein beetje regen al meteen zouden overdrijven, so after Karaikal keerden we terug naar Pondy om nieuwjaar te vieren. 's Avonds laat kwamen we aan. We lagen een hour in bed en het noodweer brak uit. Enorm veel regen en wind, ramen braken, we hoorden geregeld een knal, de elektriciteit begaf het... Then hoop je dat je hotel stevig genoeg is! De volgende ochtend was pondicherry a puinhoop. Overal op straat lagen omgevallen bomen, de elektriciteitskabels hingen op ooghoogte, the sea was veel verder gekomen en had de straat volgelegd met stenen, de telefoonpaal was omgekieperd en vele ramen waren gebroken. Since 1997 was dit niet meer voorgekomen. Een heel nieuw pondicherry is het nu :S Maf nieuwjaar Pondy deed haar best ondanks de schade toch nieuwjaar te vieren. First gingen we lekker eten in een restaurant met twee Engelse meiden and om 20 voor 12 vluchtten we gauw een café in om te kunnen klinken op het nieuwe jaar. Wij waren the only vrouwen.. Ach ja.. Wordt er afgeteld? Euh.. No, dat doen we dan zelf maar even :P en drie kwartier later worden we vriendelijk verzocht het café te verlaten. Ze moesten eigenlijk al sluiten om half 1, ze waren al laat, the police zou komen, ga weg.. Daar stonden we op straat.. No winkel of café meer open. Only wat dronken Indiërs, die je liever niet naast je hebt staan.. Dus wat gedaan.. Hup in een tuktuk en naar ons hotel. At half 2 lagen we in bed.. Jullie waren nog niet eens begonnen met feesten het was 9 o'clock in NL en BE!! :D Ditjes en datjes "Op de vloer slapen is veeeeel beter dan in bed! Then heb je alle ruimte om te bewegen!" Geregeld worden palmbladeren gebruikt als bord. After het eten vouw je deze in tweeën. Watch out voor geheime boodschappen, want als je hem van je weg vouwt, dan ben je op zoek naar een relatie! Goed dat iedereen al het afval op de grond gooit, then hebben de honden, kippen, schapen, kraaien en koeien ook wat te bikken! 10 blanken in the church?! Ik staar ze aan zoals de Indiërs! Bij het drinken raken Indiërs never hun glas aan! Super hygiënisch, je kunt zo iedereen wat te drinken aanbieden.. (Probeer het alleen niet zelf :S) Elke dag weer voel ik me een filmster, because alle kinderen van de school komen every day onze hand schudden, 's ochtends en 's avonds, en elke dag opnieuw vragen ze onze naam. "what is your name?" (hun beste Engelse zin) Als je verkouden bent ga je in de keuken van ama staan, then is je nose in één keer open, door de geur van pittige kruiden! Sproeten zijn hier ongekend, so it is een huidziekte.. Thanks! Geniet van de koude! Veel liefs, Sassikia (zo noemen de meesten mij hier..) Nederlands praten gaat op dit moment, zoals ik het geschreven heb.. We zullen zien wat het over nog 4 maanden is!!

Mart

Hallo Saskia
Ook voor jullie 'a happy New Year' !
Het is leuk je verhalen hier te kunnen volgen en dit verhaal is echt grappig door de combinatie van 2 talen.
Doe het daar verder goed en geniet ervan!

Kristel

Hee Saskia,

De beste wensen nog voor 2012! Wat een avonturen weer! Het is super om te lezen hoe je alles oppakt, zoals het op de grond slapen!
Geniet van alle avonturen en spontaniteiten die je nog tegen gaat komen de komende maanden, voor je het weet zit je weer terug in het gestructureerde Beglië, waar alles volgens het boekje loopt!

Groetjes Kristel

Kyra

Hi Sas,

Jij ook een heel fijn en gezond 2012!

Haha ik hoor je al helemaal praten met dat Engels accentje, zo ben je een echt hockeymeisje!

Zo te lezen heb je het daar goed naar je zin! En beleef je weer 's wat anders dan iedere dag naar school en vanzelfsprekend 's avonds in je vertrouwd bedje te stappen. Ach moet je nagaan hoe dat straks weer voelt..:)

Geniet ervan!

Anse

Hey Saskia,

Na mijn eerste examen ben ik er eindelijk eens in geslaagd jouw site te vinden. Echt geweldige foto's en leuke verhalen! Dit wordt voor jou zeker een herinnering om nooit meer te vergeten.

Je bent echt geweldig bezig daar! Doe zo verder en maak nog veel mensen blij, maar dat zal voor jou wel geen probleem zijn.

Heel veel groetjes uit Gent :)

ilse

lieve filmster,

sproeten een ziekte. SPROETEN EEN ZIEKTE! pfah! je zult het ze toch nog eens uit moeten leggen, van die zeven schoonheden! maffe indiers.

maar wat een kleurrijke foto's! ik heb helemaal het zomergevoel te pakken als ik erdoorheen scroll! leuk om te lezen dat je je al helemaal thuisvoelt en de 'blanke kerkgangers' lekker aanstaart! ik merk dat je ook dat je heel serieus word genomen door de kindertjes, te zien aan de taart in je gezicht, haha! het ziet er in ieder geval heel leuk uit allemaal! ook fijn dat je aan eefje zo'n goede compagnon hebt, want een leuk verhaal is pas leuk als je m aan iemand kwijt kan natuurlijk! plus jullie zien er natuurlijk ontzettend goed uit in die sari's!

nou sas, moge de olifant van Ganesh maar goed zn werk leveren! heel veel plezier nog, al las ik dat de zware wintermaanden al bezig zijn, dus hou je taai! heel liefs uit het hartje van holland (uiteraard significant saaier)

Ikzelf: Sassikia

@ Kristel: Ik zal m'n best doen volop te blijven genieten van de 'ongestructureerdheid'! Het blijft een wonder hoe alles hier kan blijven draaien! :)

@ kyra: maar goed dat ik qua taal een echt hockeymeisje ben, want qua sport zit het er nu niet in. Nog geen hockeystick gezien!! Hoezo, de nationale sport?

@ Anse: welkom op de site! :P ik hoop dat je examen een succes was!

@ Ilse: Vanaf morgen ga ik elke Indiër de 7 schoonheden meedelen om onze huid te redden!! Dat misverstand moet de wereld uit! :)

Anneke

Mooie verhalen...! Ik dacht alleen dat Belgen zo goed Nederlands konden....? ;) Hee geniet daar!!

Marianne

Lieve Saskia, Wat een belevenissen. Je doet er opgeruimd verslag van. Wat is het vaak gaaf en bijzonder. Een beetje slecht weer of een beetje troep kunnen jullie best handlen als ik het verslag zo lees. Veel dank voor jouw kaartjes naar ons thuis en naar SidS. Werd zeer gewaardeerd. Geniet er nog heel veel van en maak straks mooie trips met the family die jou komt opzoeken. Liefs ook voor Eefje, Marianne

Astrid, dare2go

Hey Saskia, bedankt voor de mooie kaart die we vandaag ontvingen. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Nog een goede tijd gewenst.

Hamba